כמו במקרים רבים אחרים בהם מוחדר אובייקט זר לרקמת גוף אנושי, גם היווצרות של קופסית בחזה היא תהליך טבעי לחלוטין. לאחר הכנסתם של שתלים בניתוח להגדלת חזה, נוצרת מסביב לשתל רקמת צלקתית. כאמור, זהו מנגנון ביולוגי טבעי לחלוטין בו הגוף שלנו מייצר מעין חיבור בין הגוף הזר לרקמת הגוף.
חשוב לציין, שהיווצרות של קופסית ברקמה אינה מתרחשת בניתוחי הגדלת חזה בלבד, אלא מופיעה בכל חדירה של אובייקט חיצוני לגוף (קוצב לב, פלטינות וכו'). זהו מצב שכיח לחלוטין בו הרקמות בגוף הנמצאות בצמוד לגוף הזר יוצרות רקמה קשה יותר.
מה השכיחות של התקשות קופסית?
אצל מרבית הנשים שעוברות ניתוח הגדלת חזה והשתלת שתלים, המעטפת הנוצרת מסביב לשתל אינה קשה ואינה מפריעה לה כלל, אצל אחוז קטן מהנשים, נוצרת מעטפת קשה העלולה לגרום לאי נוחות וכאבים כרוניים. הרופאים מחלקים לארבע את דרגות הקושי של הקופסית. מקשיות קלה עד לקשיות חמורה.
מהן התופעות אותן מרגישים כאשר מתרחשת התקשות של הקופסית?
במצבים של התקשות הקופסית, האישה שעברה ניתוח הגדלת חזה, בדרך כלל, תחוש חוסר נוחות באזור החזה ולפעמים גם כאבים כרוניים ואיבוד תחושה (באזור החזה, ולפעמים גם באזורים הסמוכים לאזור החזה). במקרים נדירים יותר נוצרים עיוותים שונים במבנה השד (שינויים ועיוותים בולטים שניתן להבחין בהם במבט חיצוני). לעתים התקשות הקופסית עלולה גם לגרום למגבלות תנועה.
כיצד מאבחן הרופא התקשות בקופסית?
רוב הנשים הסובלות מהתקשות הקופסית מדווחות לרופא המטפל על תחושות חוסר נוחות וכאבים באזור החזה. לעתים, התחושה חולפת, אך כאשר הכאבים נמשכים ללא כל הקלה במצב או שיפור, מומלץ לאבחן האם אכן יש התקשות בקופסית. בשלב זה, הרופא המטפל יפנה את המטופלת לביצוע צילום חזה על מנת לקבל תמונת מצב מדויקת שתאפשר לרופא לדעת מהן דרכי הטיפול במקור לכאבים.
מהי הדרך הטובה ביותר לטיפול בהתקשות הקופסית?
לכל אישה יש מבנה שדיים שונה והתקשות הקופסית אצל כל אחת שונה. לכן, לפני תחילת הטיפול חשוב להתייעץ עם רופא מומחה בתחום, על מנת שיציע בפניכן את האפשרויות השונות וכך תבחרו את שיטת הטיפול המתאימה ביותר עבורכן. קיימות מספר שיטות בהן מקובל לטפל:
- הוצאת השתלים לחלוטין – הוצאת השתלים לחלוטין והוצאת הקופסית (על מנת לא להשאיר את החזה במצב מדולדל, נשים רבות נוטות לשלב גם ניתוח של הרמת חזה והשתלת שומן עצמי בכדי לתת לשדיים מראה טבעי ומלא)
- הוצאת הקופסית והחזרת השתלים למקום – באופציה זו, מוציאים באופן חלקי או מלא את הקופסית הקשה ולאחר מכן מחזירים את השתלים למקומם.
- החלפת מיקום השתל – הרופא המנתח, משנה את המיקום של השתל (בדרך כלל ממקמים את השתל מעל או מתחת לשריר).
- החלפת השתל – לאחר הוצאת השתל הישן והוצאת הקופסית, הרופא יחליף את השתל הישן בשתל חדש שמתאים יותר לצורת החזה של המטופלת.
- טיפול תרופתי – בשנים האחרונות, הראו מספר מחקרים רפואיים שיש שתרופות מסוימות עשויות לעזור בהחלמה של הקופסית ולהביא להקלה בכאבים.
ד"ר אלון לירן הוא רופא בכיר במחלקה לכירורגיה פלסטית ויחידת הכוויות במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא תל השומר. לד"ר אלון לירן יש ניסיון רב בכל תחומי הכירורגיה האסתטית והטיפולים האסתטיים. ד"ר אלון לירן מקפיד לשמור על יחס אישי עם מטופליו יחד עם מקצועיות ברמה הגבוהה ביותר, החל משלב הייעוץ הראשוני, במהלך הטיפול והמעקב שלאחריו. ד"ר אלון לירן זוכה להערכה מרובה בקרב מטופליו בזכות התמיכה, ההקשבה והרגישות שהוא מגלה.
אם אתם מעוניינים לקבל אינפורמציה נוספת על התקשות קופסית, או טיפולים אסתטיים אחרים, אתם מוזמנים להתקשר אלינו בטלפון: 054-4607139, לכתוב לנו לכתובת אימייל: [email protected] או צרו קשר כאן.