ניתוחי חזה הכוללים הכנסת שתלים
ניתוחים להגדלת, הרמת, או שחזור שד הם מהנפוצים והמבוקשים ביותר בעולם הכירורגיה הפלסטית.
כאיבר המקושר ביותר עם נשיות, מראה השדיים וההשפעה העצומה שיש להם על חזותה הכללית של אישה ועל הדימוי העצמי שלה, הם מקור לתסכול ולחוסר שביעות רצון בקרב נשים רבות.
הגדלת חזה נחשבת לניתוח פשוט, עם שיעור נמוך של סיבוכים בהשוואה לניתוחים רבים אחרים, זאת בהינתן, שהמנתח הנבחר הוא בעל ידע וניסיון מקצועי נרחבים בתחום ניתוחי החזה, יד מיומנת והבנה מעמיקה בפן האסתטי, המשולבת ביכולות ובכישרון לתרגם את החזון למציאות.
דר' אלון לירן, רופא בכיר במחלקה לכירורגיה פלסטית ויחידת הכוויות במרכז הרפואי "שיבא" בתל השומר, הוא מומחה בכירורגיה פלסטית מהמובילים בישראל ובעולם בכל סוגי ניתוחי השד, בעל תת התמחות בתחום ניתוחי השד האסתטיים והמשחזרים, מיקרוכירורגיה וניתוחים להתאמה מגדרית.
לאורך כל שנות לימודיו ועבודתו, הוא זוכה להערכה רבה ולהכרה בין לאומית על פועלו, ומבוקש כמנתח שותף בניתוחים מורכבים בבתי חולים בכל רחבי אירופה.
לפניכן מענה לכמה נושאים מרכזיים שחשוב לתת עליהם את הדעת לפני ניתוח להגדלת חזה.
גדלים של חזה
החלטה על גודל וצורת החזה צריכה להתקבל על בסיס סדרת קריטריונים ספציפיים למטופלת.
אחד מתפקידיו החשובים של המנתח הוא להבין היטב את משאלותיה של המטופלת ואת התוצאה אותה היא מגדירה כאופטימלית, לדעת האם תוצאה זו אכן ריאלית לביצוע, והאם היא אכן אופטימלית בהתחשב בשורה של היבטים: מצבה הנוכחי של המטופלת, הרקע הרפואי שלה, מבנה גופה, הצורך האמתי ושורש הבעיה שהניתוח אמור לספק להם מענה, והפן האסתטי בטווח הארוך.
לדוגמא, במקרה של הגדלת חזה לנשים רזות או בעלות מבנה גוף צר ודקיק, המביעות רצון לשדיים גדולים מאד, חשוב להבין, שהגדלה מאסיבית מדי של השדיים תיצור מראה לא טבעי ושינוי קיצוני מאד, שעלול להשיג תוצאה הפוכה מהמצופה ולהביא לפגיעה בדימוי העצמי ובקבלה העצמית של המראה החדש. מעבר לכך, הגדלה כזאת עלולה לגרום לכאבי צוואר, כתפיים וגב בהמשך הדרך וגם סכנות מיידיות יותר כגון כמות רבה יותר של זיהומים, פריצה של השתל מהעור וכו'.
גדלים של שתלי סיליקון
אמנם, שתלים מסווגים לפי הנפח שלהם ב- CC (סמ"ק), אך יש משמעות רבה גם לצורה שלהם, לחומר ממנו הם עשויים, ולמידות הרוחב והגובה שלהם.
שני שתלים זהים בנפחם אך שונים במידותיהם ובצורתם יפיקו תוצאה סופית שונה מאד זה מזה ולכן, חשוב מאד לקחת בחשבון את כל מאפייני השתל ולא "להינעל" על נפח מסוים.
הגדלת חזה מעל השריר או מתחתיו
מנח השתל מוכתב על ידי שורת שיקולים כגון סוג השתל, גודלו, צורתו, נקודת הפתיחה של גודל וצורת החזה של המטופלת לפני הניתוח ומבנה גופה וכן, צורת השד המבוקשת שעל המנתח לעצב.
כאשר השתל ממוקם מעל לשריר, הוא למעשה יושב בין שריר החזה (Pectoralis) לבין רקמת השד. אפשרות נוספת היא להכניסו בין השריר לבין רקמת החיבור הנמצאת בינו לבין רקמת השד.
כאשר השתל ממוקם מתחת לשריר (מאחוריו), זה יכול להתבצע בצורה חלקית, כלומר, מתחת לחלק התחתון של השריר בלבד, או מלאה – מתחת לכל השריר.
לכל שיטה יתרונות וחסרונות, שהמנתח יעלה בפני המטופלת ויגיע בשיתוף עמה להחלטה על השיטה הנבחרת.
סיבוכים הקשורים בהגדלת חזה באמצעות שתלים
כל ניתוח טומן בחובו סיכונים במידה כזאת או אחרת. הגדלת חזה ידועה כניתוח עם שכיחות נמוכה של סיבוכים, ואלה המרכזיים והנפוצים יותר מבניהם:
- התקשות קופסית –
"קופסית" היא השם של רקמת החיבור שהגוף מייצר באופן טבעי ונורמלי סביב השתל. זוהי רקמת צלקת שנוצרת סביב השתל ומבודדת אותו מהרקמה שסביבו. ישנם מקרים בהם רקמה זו הופכת מעובה וקשה, באופן שעלול לגרום לאי נוחות, רגישות או כאב. התקשות השד לאחר הגדלת חזה היא בעצם התקשות של הקופסית, ולא של השתל עצמו. - דימום –
בכל ניתוח יש סיכון מסוים לדימום. דימום מופיע ברוב המקרים בסמוך למועד הניתוח, בדרך כלל, לאחר לא יותר מיממה. הטיפול תלוי בהיקף התופעה ובכל מקרה של הופעת שטפי דם חדשים או דימום פעיל, יש לפנות לרופא בהקדם. - זיהום –
מאחר שהניתוח פוגע בשלמות העור, קיים סיכון לחדירת מזהמים. סימני זיהום יתחילו להופיע בדרך כלל תוך 72 שעות ממועד הניתוח, אך לעיתים זיהום עלול להתפתח גם בשלב מאוחר יותר.
במידה ומופיעים כאב, נפיחות, אודם מפושט, הפרשות, או עליית חום, יש לפנות בהקדם לקבלת טיפול, שלרוב יהיה טיפול אנטיביוטי. - א-סימטריה קלה בין השדיים –
כבכל איבר זוגי בגוף, גם בשדיים נדיר למצוא סימטריה מושלמת. לעיתים ניתן לצמצם את ההבדלים באמצעות הניתוח, אך לא בכל מקרה. הבדלים קלים יכולים להיווצר גם כחלק מתהליך ההחלמה לאחר הניתוח, בהתאם לתגובה של כל אחד מהשדיים. - ירידה עד אובדן תחושה בפטמות-
לרוב ישנה ירידה בתחושה בתקופה שלאחר הניתוח אך היא חוזרת מאוחר יותר. לא תמיד התחושה חוזרת במלואה, לא תמיד באופן זהה בשני הצדדים ולעתים לא חוזרת כלל. כשהשתלים נמצאים מעל השריר ישנה סכנה גדולה יותר לפגיעה בתחושה.
- פגיעה ביכולת להניק-
בכל ניתוח שד יכולה להיות פגיעה ביכולת להניק. כאשר שתלים מונחים מעל השריר הסיכוי לפגוע בהנקה גבוה יותר מאשר בטכניקות אחרות
- תחלואה קשורה בשתלי סיליקון-
בשנים האחרונות ישנה עליה בדיווחים על מחלות אוטואימוניות שמקושרות לשתלי הסיליקון. יש לציין כי נעשים מחקרים מרובים בעולם בהקשר זה אך טרם נמצא קשר ישיר בין השתלים לבין המחלות. יחד עם זאת ה FDA מפרסם אזהרות שונות בעניין זה אך לא פוסל את האפשרות להמשך שימוש בשתלי הסיליקון. קיים סוג מסוים של לימפומה BIA ALCL אשר נקשר לקופסית השתל בשכיחות קטנה מ 0.01%.
מלבד אלה, ישנם סיבוכים נדירים יותר כגון סרומה לאחר הגדלת חזה (הצטברות נוזלים בתוך כיס שנוצר באזור הניתוח), דחיית שתל, או קרע בשתל.
ישנם מקרים של דליפת סיליקון לבלוטות הלימפה כתוצאה מקרע בשתל, אך הם נדירים וקורים בעיקר בשתלים ישנים, בני למעלה מ- 10 שנים. שתלי הסיליקון הנמצאים בשימוש כיום בטוחים לשימוש הרבה יותר מאלה שהיו נהוגים בעבר.
אם את עומדת לפני ניתוח שד וחשוב לך להבטיח שהאבחון והטיפול יהיו הטובים ביותר שיש, אני מזמין אותך לתאם עמי פגישה לאבחון וייעוץ, במהלכה אוכל לענות על כל השאלות בהרחבה ולהתאים עבורך את הטיפול האופטימלי.
כל אחת ואחד ממטופליי זוכים לטיפול הנשען על הטכניקות והחומרים המתקדמים והמשוכללים ביותר שקיימים כיום בתחום וכן, לליווי צמוד וליחס חם ואישי ממני ומשאר אנשי הצוות שעובדים עמי.
ניתן ליצור קשר:
בטלפון 054-4607139 | באימייל [email protected] | או בטופס הפנייה בדף "צור קשר" באתר